Sfaturi utile: este posibil să transplantați o violetă în timpul înfloririi

Din plante ornamentale de pe pervaz violet cel mai popular. Este apreciat pe durata înfloririi, o varietate de soiuri care se încântă în forme și nuanțe. Există atât plante cu aspect simplu, cât și plante de colecție, deosebite printr-o culoare neobișnuită strălucitoare a petalelor mari duble. Nu este dificil să crești violeta Uzambara sau Saintpaulia, respectând toate regulile de îngrijire și transplant.

Violeta Uzambara este deseori transplantată. Și motivul procedurii poate fi atât boala, cât și deteriorarea plantei de către un dăunător. Dar conform planului, floarea necesită un transplant anual, deoarece este imposibil să lăsați Saintpaulia într-o oală pentru o lungă perioadă de timp, solul nu poate. Solul în timpul sezonului de creștere al violetei este epuizat și trebuie înlocuit cu unul nou.

Conţinut:

Cele mai bune soiuri de violete pentru cultivarea acasă

Cele mai bune soiuri de violete pentru cultivarea acasă

Crescătorii actualizează anual piața florilor cu noi soiuri de violete. Printre acestea, trebuie evidențiate cele mai bune:

 • Desertul de coacăze Saintpaulia este renumit pentru florile sale semi-duble, cu o margine de nuanță violet de-a lungul marginilor petalelor.
 • Nu degeaba trandafirul de iarnă se numește așa, deoarece florile violete seamănă cu regina unui pat de flori cu structura lor. Iar petalele sunt vopsite într-o culoare violet închis.
 • În Marea Baltică albastră, florile semi-duble ating dimensiuni mari, cu o margine albă în jurul marginilor.
 • Violet Alice Blizzard Băile sub formă de flori seamănă cu stelele albe ca zăpada.
 • Flori mari albe delicate, cu margini ondulate, alcătuiesc varietatea Bridal Bouquet.
 • Georgia are petale roz intens, cu o margine întunecată în jurul marginii și intercalate cu un ton liliac. Saintpaulia înflorește abundent în condiții bune de creștere.
 • Florile marchizei sunt foarte frumoase. Culoarea lor roz intens este pornită de-a lungul marginii ondulate a petalelor delicate, cu o margine purpurie.
 • Farmecul liliac are pedunculi puternici. Soiul este nepretențios, înflorește abundent pentru o lungă perioadă de timp.
 • Flori albastre blânde ale dragonului albastru Saintpaulia. Dar planta este capricioasă și necesită îngrijire adecvată.

Toate soiurile de violet uzambara au frunze frumoase de culoare verde închis, cu o suprafață catifelată sau netedă. Ei dau violete decorativitate deosebită.

Poate fi transplantată o violetă în timpul înfloririi?

Poate fi transplantată o violetă în timpul înfloririi?

Una dintre principalele condiții pentru cultivarea unei culturi de cameră este transplantarea unei plante adulte. Și nu poți fi leneș aici, altfel floarea va începe să se ofilească din cauza lipsei de nutrienți. O schimbare a stratului de suprafață al solului într-o oală nu este suficientă. Pământul din recipient timp de un an - două vegetații din Saintpaulia vor fi epuizate, soluție salină din cauza deșeurilor florii. Și păstrarea plantei în solul vechi nu are sens. Poate muri. Solul din recipient se transformă din slăbit și permeabil în dens, cu o cantitate mare de săruri, înflorire albă la suprafață.

Puteți transplanta o violetă în perioada de înflorire.

Un transplant de violetă este urgent necesar în cazul în care o plantă adultă este afectată de dăunători sau infecții. În același timp, frunzele Saintpaulia își pierd atractivitatea, plăcile se colorează, se îngălbenesc. Florile devin mai mici, se usucă, iar planta are nevoie de o schimbare de ghiveci și sol.

Violetele pot fi, de asemenea, transplantate în timpul înfloririi. Procedura nu afectează în niciun fel starea culturii decorative. Cu una până la două zile înainte de transplant, mugurii și pedunculii sunt îndepărtați. Planta tolerează cu ușurință procedura. Deși pentru o vreme Saintpaulia încetează să înflorească, dar în curând mugurii încep să se formeze din nou.

Când este mai bine să transplantați violeta uzambara?

Când este mai bine să transplantați violeta uzambara?

Pentru Saintpaulia, cea mai bună perioadă de transplant este considerată a fi începutul primăverii (februarie - martie) și lunile de toamnă - septembrie și octombrie. Mulți cultivatori de flori recomandă cultivarea violetelor un dublu transplant, plante adulte - o dată. Procedura este obligatorie, deoarece înlocuirea solului va scuti planta de impurități și săruri acumulate în recipient. În caz contrar, rădăcinile nu vor avea de unde lua elementele necesare pentru vegetația violetelor.

La începutul primăverii, crește ora de zi, ceea ce contribuie la formarea mugurilor pe o tufă ornamentală. Acum rămâne să furnizăm Saintpaulia oligoelemente pentru o înmugurire mai bună și mai activă. Și numai un nou substrat de sol le poate da.

Se efectuează un transplant în cazul în care este necesară înlocuirea vasului, deoarece volumul celui vechi a fost stăpânit. Solul din recipient trebuie înlocuit complet atunci când:

 1. se ofileste violetul datorita acidificarii solului
 2. Saintpaulia se află într-un container de mai bine de doi ani
 3. rădăcinile au încolțit în afara găurilor de drenaj
 4. trebuie să întineri planta, să actualizezi rădăcinile

Alegerea timpului pentru transplant depinde de starea violetului uzambar, de particularitățile dezvoltării sale.

Pregătirea solului, ghiveciul, regulile de transplant

Pregătirea solului, ghiveciul, regulile de transplant

Încep să transplanteze planta cu lucrări pregătitoare.

 • Este mai bine să cumpărați substrat de sol în magazin. Are elementele necesare, nu există microorganisme patogene și larve parazite în ea. Puteți adăuga perlit, vermiculit la sol, ceea ce va asigura slăbirea solului.
 • Stratul de drenaj este preparat din lut expandat, firimituri de spumă. Și cea mai bună potrivire mușchi de sfagn, care va regla conținutul de umiditate al solului, îndepărtând excesul de umiditate și oferind cel lipsă.
 • Capacitatea este selectată în funcție de diametrul orificiului de evacuare. Dimensiunea noii oale ar trebui să fie mică, cu doi până la trei centimetri mai mare sistemul rădăcină.Înainte de transplantare, recipientele sunt dezinfectate cu apă clocotită sau o soluție de permanganat de potasiu.
 • Trăgând un tufiș violet dintr-un recipient vechi împreună cu o bucată de pământ pe rădăcini, ei examinează planta. Rândurile inferioare de frunze îngălbenite sunt îndepărtate, iar cele sănătoase sunt lăsate. Frământați cu grijă o bucată de sol pe rădăcini, examinați-le. Rădăcinile deteriorate și vechi sunt tăiate cu atenție.

Un strat de drenaj este plasat într-o oală pregătită, puțin sol proaspăt umezit. Un tufiș Saintpaulia este așezat în centru, astfel încât rândul inferior de frunze să fie la nivelul marginii oalei sau cu un centimetru mai jos. Rădăcinile sunt îndreptate și acoperite cu substrat proaspăt. La transplant, este important să nu se aprofundeze punctul de creștere.

Pentru ca rădăcinile să se obișnuiască cu noul sol, planta nu este udată timp de patru zile. Apoi umeziți solul în oală cu atenție și numai după ce stratul superior s-a uscat.
Un transplant efectuat corect va permite violetei să se pregătească pentru înflorire.

Îngrijirea unei culturi ornamentale după transplant

Îngrijirea unei culturi ornamentale după transplant

Îngrijirea violetelor după transplant este obișnuită și constă din:

 1. Udați floarea astfel încât excesul de umiditate să nu se acumuleze în ghiveci. Puteți aranja udarea prin palet. După turnarea apei, așteptați douăzeci de minute, scurgând lichidul rămas. Pentru irigații, utilizați apă stabilă la temperatura camerei. Umeziți violeta astfel încât lichidul să nu pătrundă în priză. Seceta pentru Saintpaulia este periculoasă, va duce la moartea plantei.
 2. Dacă o floare este transplantată de două ori pe an, atunci pansamentul nu trebuie aplicat des.Iarna, fertilizați cu materie organică o dată. Și în timpul sezonului de creștere se hrănesc de trei ori complexe minerale pentru violete. Pentru ca înflorirea plantei să fie luxuriantă, este necesar să adăugați mai mult potasiu și fosfor în sol. Plantele tinere au nevoie de azot. Supraîncărcarea, precum și lipsa de minerale, sunt inacceptabile.
 3. În timpul iernii, violetele sunt prevăzute cu iluminare suplimentară cu lămpi, deoarece au nevoie de ore lungi de lumină chiar și în perioada de repaus.

Unele tipuri de violete sunt ciupite pentru a crea un arbust ornamental de lux.

Consecințele cultivării necorespunzătoare

Consecințele cultivării necorespunzătoare

Pentru o floare de interior, consecințele îngrijirii necorespunzătoare afectează aspectul:

 • Întârzierea creșterii în violete apare atunci când planta nu are suficientă lumină. Vegetația se oprește dacă aerul interior este rece sau uscat.
 • Violeta nu înflorește din cauza lipsei de lumină în timpul iernii, precum și din cauza transplanturilor constante.
 • Dacă pe frunzele Saintpaulia apar pete maronii sau placa este în găuri, atunci acestea sunt arsuri de la razele soarelui. Este necesar să schimbați locul plantei în cameră.
 • După udarea cu apă rece, pe frunzele violetei apar pete maronii.
 • Cu o schimbare bruscă a condițiilor de viață din Saintpaulia, mugurii plantei încep să cadă. Floarea reacționează similar la excesul de îngrășăminte din sol.
 • Udarea abundentă duce la degradarea rădăcinilor și, ca rezultat, letargia frunzelor, căderea florilor.

Decorativ violet necesită o atenție atentă, îngrijire atentă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Avatar AnnaAlimova

Încerc mereu să aștept să înflorească floarea, dar nu și în cazul violetelor, deoarece acestea înfloresc cu mine aproape un an întreg. Prin urmare, îl transplantez după cum este necesar, indiferent de înflorirea plantei.

Avatar utilizator Tigranyan

Sunt de acord cu tine complet și, de asemenea, transplantăm violete după cum este necesar, deoarece acestea înfloresc mult timp și nu are rost să așteptăm sfârșitul înfloririi.

Avatarul utilizatorului Olga Mironovna Sveridova

Știi, nu transplantez o violetă. Când floarea este deja „bătrână” și „elaborată” resursa ei, iau o frunză. Am pus-o într-un pahar cu apă și rădăcină o plantă nouă. Violeta crește repede.

Informații interesante, dar din anumite motive am fost convins că violeta nu trebuie transplantată în timpul înfloririi și nu am făcut-o. Mi s-a părut că, dacă îl transplantezi, atunci înflorirea se va opri.