Cum se taie în mod corespunzător strugurii pentru recoltare

O viță de vie este o liană care se străduiește spre lumina soarelui, care, conform esenței sale naturale, este capabilă să se întindă pe mai mulți metri lungime, chiar dacă există un suport pentru care s-ar putea prinde. În condiții naturale, ramurile sale puternice și puternice urcă până la vârful unui copac uriaș, decorându-l cu ciorchini coapte de fructe de pădure care sunt imposibil de atins.

Conţinut:

Cum a început tăierea strugurilor?

Omul a învățat de mult să îmblânzească forțele naturale prin interferența cu procesele naturale, să le folosească în scopurile sale. Prin aplicarea corectă a metodei de tăiere pentru lăstarii tineri, de exemplu, se obțin creșteri impresionante ale randamentului.

Cum se taie strugurii corect

În ceea ce privește tăierea viței de vie, conform legendei, co-autorul aparține unui măgar obișnuit, care odată a ciugulit lăstari tineri, ceea ce a dus la o recoltă uimitor de bogată.

Producătorii observatori care furnizau vin legionarilor romani au decis să scurteze ramurile neatinse și au primit confirmarea presupunerii lor: vița de vie se dezvoltă mai activ și oferă o recoltă abundentă datorită tăierii. Și au învățat cum să o facă corect prin multe încercări și erori.

De ce prune struguri?

Tunderea strugurilor, transformăm vița de vie într-un tufiș, pe care îl modelăm în așa fel încât să se potrivească corect în spațiul alocat acestuia. În mod tradițional, pentru viță de vie, mai multe rânduri de sârmă sunt trase pe suporturi de doi metri, astfel încât este convenabil să se îngrijească planta, creând condițiile cele mai favorabile pentru maturarea ciorchinilor struguri, precum și pentru a asigura recoltarea convenabilă și de înaltă calitate a culturii cultivate.

Datorită tăierii corecte și în timp util, cantitatea și calitatea boabelor cresc, iar caracteristicile lor gustative cresc. Știind cum să tăieți în mod corespunzător strugurii, un specialist poate crește semnificativ randamentele. Acesta este doar o legătură în atingerea unui obiectiv, dar este important.

Tăierea strugurilor corect

Mulți sunt deja ocupați plantarea strugurilorcel puțin în semințe. Etapa tăierii germenilor va veni în curând. Îngrijirea legăturii de fructe este o bună garanție a unei recolte abundente. În legătura cu fructele se așează lăstarii anuali:

  • nod de înlocuire;
  • săgeată de fructe.

Cum se taie strugurii corect

Acestea sunt situate pe un corn de doi ani. Nodul de înlocuire ar trebui să aibă 2-4 ochi, iar săgeata fructului să rămână mult mai mult, ar trebui să aibă 5-12 ochi, dar posibil mai mulți.

Secretele simple

Tunderea lăstarului este necesară, astfel încât să aibă posibilitatea de a dezvolta exact ochii inferiori și deja din ei apar lăstari buni. Necesitatea nodurilor de înlocuire se reduce la a nu se îndepărta de centrul bucșei. Lăstarii superiori, conform legilor polarității, rămân cele mai bune. Nu este nevoie să le scoateți, dar apoi mânecile sunt prelungite semnificativ. Toate lăstarii de pe săgeata fructelor se vor alungi dacă sunt tăiate. Mai precis, următorul nod de plasare va veni de la ochiul care va merge spre tufiș.

Dacă într-o zonă în care cresc struguri, iarna va trebui să acoperiți plantațiile, apoi tăierea se efectuează primăvara, când mugurii sunt pe punctul de a se umfla. Dacă nu este de așteptat o iarnă rece, atunci pentru tăiere trebuie să așteptați până toamna târziu, după căderea primelor frunze.Cele mai rezistente soiuri de îngheț sunt tăiate mai întâi. Se efectuează cu secatoarele.

De ce „plânge” vița de vie

Chiar la începutul lunii martie, când se stabilește temperatura peste zero, este timpul pentru alimentarea activă a umidității cu substanțe nutritive în trunchiul plantei de la rădăcini, care funcționează ca o pompă. În timpul tăierii de primăvară a viței de vie, sucul curge din rănile provocate de foarfecele de tăiere, care de obicei se numește strugurele „plângând”. Absența „lacrimilor” indică un sol insuficient de umed.

Cum se taie strugurii corect

Pierderea semnificativă a sucului epuizează planta și o poate distruge, de asemenea, deoarece sucul care curge din rană arde ochii. De fiecare dată, trebuie să tăiați crenguța, astfel încât rănile să fie orientate spre interiorul tufișului, ceea ce va ajuta la reducerea la minimum a morții țesuturilor. Este necesar să poziționați partea convexă de tăiere a lamei de tăiere din partea acelei părți a lăstarului care rămâne astfel încât rana să fie uniformă și netedă și să nu fie ruptă.

Sfaturi utile

Cu cât lăstarul este mai slab și mai subțire, cu atât este mai scurt, este tăiat, ramurile puternice și bine dezvoltate sunt lăsate mai mult, mai ales în timpul tăierii de toamnă. Perioada de iarnă poate deteriora lăstarii, deci trebuie să lăsați o sursă adecvată de ochi sănătoși.

Dacă nu vă grăbiți cu tăierea primăverii, efectuând-o după înmugurire, atunci puteți evita „lacrimile” abundente, deoarece presiunea umezelii din rădăcini este redusă. În plus, rinichii sănătoși și viabili sunt clar vizibili.

Subțierea parțială a tufișului, dacă este necesar, se efectuează vara, ciupind lăstarii, bătând și fiul vitreg pentru a crește spațiul din interiorul tufișului pentru a oferi suficient nutrienți, soare și aer pentru ciorchinii de maturare.

Tunderea de toamnă se efectuează după ce frunzele au căzut, când planta „ascunde” substanțele nutritive din rizom, dar trebuie să aveți timp înainte ca temperatura aerului să se stabilească sub zero. Viile rămase sunt așezate în direcția creșterii, fixate pe sol și acoperite. Tunderea corectă a viței de vie va încânta și surprinde cu o recoltă bună.

Cea mai înspăimântătoare întrebare pentru începători este tăierea. După ce ți-am citit articolul, mi-am dat seama că nu este așa. Nu am acordat nicio importanță acestui lucru înainte, dar anul trecut au plantat struguri, bunica mea spunea mereu că trebuie lăsat câte trei muguri pe fiecare ramură, dar un vecin tăie strugurii la rădăcină, spune-mi, de ce sunt tăiați strugurii la rădăcină?