Cum să plantați căpșunile corect

Dacă vrei să mănânci căpșuni delicioase, cel mai bine este să le crești singur. Din păcate, căpșunile cumpărate în magazin sunt adesea de origine necunoscută și sunt pur și simplu periculoase pentru sănătate. În plus, are puțin sau deloc gust.

Conţinut:

Alegerea locului și orei îmbarcării

Chiar și în timpul iernii aprige, gustul căpșunilor înghețate aduce căldură și bucurie adulților și copiilor. Această dulceață sănătoasă este plină de vitamine și, bineînțeles, nimeni nu ar argumenta că fructele și fructele de casă sunt cea mai bună opțiune pentru a-i mulțumi pe cei dragi. În loc să achiziționăm dulciuri de o calitate îndoielnică, putem oferi rudelor noastre cadouri de natură care să garanteze sănătatea și longevitatea. Cultivarea ei, desigur, nu este la fel de ușoară ca a merge la magazin, dar merită. Cu o îngrijire adecvată și un congelator mare, vă puteți bucura de regina parfumată a grădinilor pe tot parcursul anului.

Începătorii care abia încep să fie prieteni cu această plantă nu știu întotdeauna să planteze în mod corespunzător căpșuni. Primul lucru este selectarea unui site. LA sol căpșunile nu sunt atât de solicitante, deși preferă solurile de pădure gri și solul negru decât alte soluri. Este important ca patul de căpșuni să fie bine luminat și ca apa subterană să nu se apropie prea mult de suprafață.

Cum să plantați căpșunile corect

Cel mai bun moment pentru plantarea răsadurilor este sfârșitul verii și începutul toamnei. Se recomandă păstrarea răsadurilor într-o cameră rece timp de cinci zile înainte de aceasta. Pământul trebuie să fie ușor umed în timpul plantării, dar nu umed. Locul trebuie curățat de buruieni la timp și să mențină umiditatea normală. Un exces al acestuia poate provoca putrezirea fructelor și a plantelor în sine, iar lipsa acestora poate afecta foarte mult cantitatea de cultură.

Este recomandabil să schimbați culturile din când în când pe amplasament, nu să plantați căpșuni după aceea cartofi sau roșie... În ciuda tuturor grijilor grădinarilor, căpșunile continuă să fie capricioase din când în când. Așa este firea ei regală. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă foarte des. Dar într-un alt an, această cultură este capabilă să ofere o recoltă magică.

Plantarea căpșunilor

Când cumpărați căpșuni, căutați plante care au un sistem rădăcină închis. Răsadurile sănătoase ar trebui să aibă 3-4 frunze verzi bogate, fără pete sau deteriorări. Înainte de plantare, udați celulele răsadurilor cu apă. Acest lucru va facilita îndepărtarea răsadurilor cu solul. Dezgropați pământul înainte de plantare și rupeți mușchii. Este necesar să curățați terenul de buruieni și să aplicați îngrășăminte. Folosiți humus sau gunoi de grajd semi-putred pentru aceasta. Doar nu folosiți humus proaspăt.

Începeți plantarea după cum urmează. Îndepărtați vârful vasului, eliberând punctul de creștere. Este important să vă asigurați că gulerul rădăcinii este la nivelul solului, iar mugurii sunt la suprafață. Ridicați patul de 15 cm pentru a încălzi bine solul.

Este necesar să pregătiți găuri de plantare, a căror adâncime ar trebui să fie de aproximativ 18 cm. În acest caz, 30-35 cm ar trebui să rămână între tufișuri. Și ar trebui să existe aproximativ 70 cm între rânduri. Varsă gropi din abundență și plantează răsadurile imediat.

Cum să plantați căpșunile corect

Gropile sunt acoperite cu pământ umed și rădăcinile sunt ușor presate. În primul rând, puteți planta răsaduri și abia după aceea trebuie să stoarceți mai bine rădăcinile plantelor. După aceea, căpșunile sunt udate. Fiecare tufiș are aproximativ 750 ml de apă.

După aterizare căpșună trebuie slăbit.Dacă planta nu prinde rădăcini, plantați una nouă în locul ei. După ce tufișurile de căpșuni cresc, este necesar să îndepărtați antenele în mod regulat. Lăsați aproximativ 2-3 orificii pentru reproducere. Iar restul pot fi ciupite.

Pe o notă

Este mai bine să cultivați căpșuni într-un singur loc timp de cel mult 5 ani. În acest timp, rădăcinile principale vor dispărea pur și simplu. În același timp, rădăcinile adventive nu au timp să le înlocuiască pe cele principale. Ca urmare, sistemul rădăcină nu se află în cele mai bune condiții de creștere. Semințele și larvele buruienilor se vor acumula în sol pe plante dăunători.

Cum să plantați căpșunile corect

Boabele devin treptat mai mici și randamentul scade. În loc să plivim căpșunile, este mai bine să ciupim tufișurile din buruieni folosind agroperlit. Aceasta este o țesătură neagră specială. Este un material inofensiv care permite pământului să respire. Pentru plantele cultivate este necesar să se facă găuri cruciforme. Mulciți-le. De asemenea, puteți stropi solul sub plante cu paie. Acest lucru protejează plantele de buruieni și menține solul umed pentru o lungă perioadă de timp.

Când să transplantăm căpșuni?

Puteți transplanta căpșuni în timp ce vremea este caldă. Alegeți o perioadă de transplant la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. Puteți, de asemenea, să transplantați căpșuni la începutul primăverii, ca urmare a căruia tufișul se rădăcină și se dezvoltă rapid și nedureros. Plantarea de toamnă ar trebui finalizată până la jumătatea lunii septembrie. Este mai bine să plantați răsaduri de căpșuni seara sau pe timp înnorat, astfel încât să prindă rădăcini mai bine.

Când planificați plantarea căpșunilor, țineți cont de toate caracteristicile și alegeți răsadurile potrivite. Urmând regulile de bază de plantare, veți obține o recoltă bună care vă va încânta pe tot parcursul sezonului.

Avatar Marinka

Văd în fotografie patul este acoperit cu un film special? Pare a fi foarte confortabil pentru a se potrivi și arată estetic plăcut. Dar cum să slăbiți patul sub film? Și nu este necesar să reduceți udarea cu această metodă de creștere?

Avatar Goshia

Filmul este mulcirea căpșunilor. Va preveni creșterea buruienilor și va reține umezeala în sol. Udarea căpșunilor, desigur, va trebui să fie mai rar și, bineînțeles, nu va funcționa pentru a slăbi solul.