Cum să crești corect Black Queen anthurium?

Anthurium Este o plantă veșnic verde care aparține familiei Aroid. Aproximativ o mie de specii ale acestei plante cresc în tropicele americane. În latitudinile noastre, este cultivat numai într-o seră sau un apartament.

Conţinut:

Descrierea soiului Black Queen

Descrierea soiului Black Queen

Toate felurile anturiuricare sunt cultivate în cameră sunt împărțite în mai multe grupe în funcție de culoarea frunzelor:

 • Pestriţ.
 • Cu frunze de o formă originală.
 • Frunze verzi.

Anthurium se distinge prin forma sa originală de flori, ceea ce face ușor să se distingă de alte plante. Urechea sa este înfășurată într-o stipula strălucitoare strălucitoare, numită în mod obișnuit o floare. Culoarea stipulei poate fi aproape orice nuanță de roșu, alb sau chiar negru. Mai degrabă, nu este negru, ci roșu închis.

Așa a fost creat hibridul Black Queen de către crescători. Acesta nu este singurul soi cu un stipule negru, există și unul albastru de ciocolată. Numele lor corespund culorii stipulei.

Caracteristicile structurii soiului:

 • Frunzele reginei negre sunt verzi. Nu-și schimbă umbra pe întreaga perioadă a vieții.
 • Forma frunzelor este cordată. Pețiolul este drept, crescând vertical. Lungimea frunzei 30 cm, lățimea 25 cm.
 • Înălțimea plantei ajunge la 80 cm. Aceasta este o varietate înaltă de anthurium.
 • Pedunculii sunt așezați în axilele frunzelor. Când cresc, depășesc înălțimea tufișului, falnic deasupra frunzelor.
 • Stipule Black Queen în perioada inițială de înflorire este colorată într-o nuanță de visiniu. În timp, se întunecă și, după un timp, devine negru cu o nuanță roșiatică abia vizibilă.
 • Textura cuverturii de pat este ondulată. Este realizat astfel prin vene în relief. Floarea poate avea o lungime de până la 20 cm.

Anthurium Black Queen are o caracteristică interesantă: pe un tufiș pot apărea flori cu stipule de două culori - unele negre, altele roșii. Urechea arată originală. La început este alb, apoi capătă o culoare verzuie. Împreună cu un voal negru, arată nu numai spectaculos, ci și oarecum jalnic. Prin urmare, nu tuturor cultivatorilor le place. Este preferat de cei cărora le place să crească ceva original.

Caracteristici în creștere

Caracteristicile creșterii unei plante

Anthurium este cultivat într-un amestec de sol format din cărbune, coajă de pin și rumeguș, mușchi de sfagn... Îl puteți cumpăra de la un magazin de flori, alegând solul pentru aroizi, îl puteți pregăti singur. Este mai bine să amestecați solul cumpărat și cel auto-pregătit.

Un strat gros este așezat în vasul de mai jos drenaj... Pentru a face acest lucru, luați cărămidă spartă, pietricele, bucăți de spumă. Așezați un strat de mușchi deasupra. Acoperiți-l cu sol cu ​​un nivel aciditate pH 5,5-6,5. Pentru prepararea sa, amestecați pământ cu frunze, humus, turbă, bucăți mici de cărămidă arsă, nisip grosier.

Cum să îngrijești corect o floare:

 • Anthurium aparține epifitelor. În condiții naturale, este atașată de o altă plantă mai puternică, care acoperă anthurium de razele soarelui. Prin urmare, plantei nu-i place să le obțină pe frunze și stipule.
 • Pentru ca planta să supraviețuiască acasă, se menține o anumită temperatură în cameră. Vara, aceasta nu este o problemă, deoarece optimul în acest moment va fi de 20-25 ° C.În timpul iernii, este de dorit să se reducă 15-18 ° C. Dacă temperatura este chiar mai scăzută, planta poate muri. Anthurium nu-i plac fluctuațiile de temperatură. Din curenți, frunzele sale se îndoaie într-un tub, poate muri. Prin urmare, nu este instalat în apropierea orificiilor de ventilare. Este mai bine să puneți floarea pe fereastra de vest sau de est, așezați-o pe un suport special, departe de fereastră.
 • Anthurium nu este udat foarte des. Vara, după 3-4 zile, iarna, perioada dintre udări este mărită la 7 zile. Se adaugă o cantitate mare de apă odată. La 15 minute după udare, scurgeți apa din tigaie pentru a evita putrezirea rădăcinii. Solul nu trebuie să fie umed. Floarea este udată cu apă filtrată la temperatura camerei. Pentru a crește umiditatea, frunzele de anthurium sunt pulverizate. În același timp, încearcă să nu cadă asupra stipulei. Picăturile de apă pot provoca pete luminoase pe ele. Pulverizarea se efectuează iarna, dacă aerul din cameră este uscat de la bateriile de încălzire centrală. Vara, se pulverizează sau se spală sub duș, închizând stipula din apă. Dacă ajunge sub duș, stipulele își vor pierde rapid aspectul și vor muri. Este posibil să se mărească umiditatea aerului fără pulverizare. Pentru a face acest lucru, așezați un vas larg lângă oală, în care se toarnă apă. Pietrisul sau pietrele frumoase sunt plasate în partea inferioară a tăvii. Evaporarea sub influența temperaturii ridicate, apa crește umiditatea aerului.
 • În timpul sezonului de creștere activ, planta este hrănită după 2 săptămâni. mineral și îngrășăminte organicecare conține azot, fier, magneziu. Îngrășămintele alternează între ele. Concentrația îngrășământului este luată puțin mai puțin decât ceea ce este scris în instrucțiuni. Pansamentul superior este necesar pentru formarea frunzelor tinere și a mugurilor.

În perioada inactivă, după înflorire, planta este udată la fiecare 10 zile și nu este hrănită, astfel încât frunzele tinere să nu apară prea devreme. Temperatura camerei este redusă.

Totul despre reproducere

Totul despre reproducere

Anturiurile se înmulțesc semințe, butași, împărțind tufa, rădăcini aeriene:

 • Nu are sens să crești Black Queen din semințe, deoarece proprietățile părinților nu sunt transmise în hibrizi. Dar puteți obține noi soiuri. Dar mai întâi, plantele sunt polenizate, așteptând formarea și coacerea fructelor. Colectați semințe, pregătiți-le imediat pentru însămânțare. Mai întâi, incubat timp de 2 ore în roz soluție de permanganat de potasiu... Un strat de cauciuc spumos este plasat pe fundul vaselor, umezit. Semințele sunt așezate deasupra. Acoperiți cu sticlă, creând o seră. Semințele încolțite sunt însămânțate în sol liber, compactate, stropite. acoperiți cu sticlă. Când cresc până la 7 cm, sunt transplantate în ghivece noi.
 • Pentru reproducere prin diviziune, mai multe tulpini sunt separate în timpul transplantului și transplantate separat.
 • Pentru propagarea prin butași, vârful uneia sau mai multor tulpini este tăiat, se prepară un amestec de turbă și nisip și se plantează butași acolo. Acoperiți cu un borcan de sticlă. Udă-l periodic. Scoateți borcanul după ce apar primele frunze tinere. Primele zile sunt acoperite timp de câteva ore până când planta se obișnuiește cu ea.
 • Pentru reproducere prin stratificare, se iau rădăcini care sunt mai aproape de suprafața solului. Sunt separați și plantați într-un vas nou.

Transplant de Anthurium

Transplant de Anthurium

Periodic, anthurium are nevoie de un transplant. Dar de multe ori acest lucru nu merită făcut. Mai ales nu creșteți dramatic dimensiunea oalei. În acest caz, sistemul radicular crește rapid, frunzele cresc activ și pedunculii nu apar. Anthurium este transplantat pentru prima dată la scurt timp după transplant. În primul rând, planta are 2 săptămâni pentru a se adapta la noile condiții.

Ghiveciul pentru cultivarea reginei negre de anturiu este lărgit, dar nu sus.

Acest lucru va inhiba creșterea sistemului radicular și va permite formarea tulpinilor de flori. Uneori, rădăcinile după transplant sunt la nivelul solului. În acest caz, acoperiți-le cu mușchi umed de sfagn. Îi va proteja de uscare.

Întoarceți vasul pe lateral, atingeți pereții și scoateți planta. Examinați-i rădăcinile.Dacă există unele deteriorate sau stricate, îndepărtați-le, presărați tăietura cu cărbune zdrobit. Planta este plasată într-un ghiveci, acoperit cu pământ la același nivel ca înainte de transplant. Se presară apă caldă. Când există o mulțime de plante, puteți planta mai multe plante într-un singur ghiveci. Acest lucru va face tufa mai luxuriantă, iar numărul florilor va crește.

Probleme în creștere

Probleme în creștere

Când cultivați anthurium Black Queen, trebuie să îi monitorizați cu atenție starea. Cel mai adesea, suferă de următorii factori:

 1. Umiditate interioară ridicată.
 2. Condiții incorecte de temperatură.
 3. Loc prost ales pentru o floare.
 4. Udare frecventă.

Orice probleme se reflectă în aspectul și starea frunzelor și florilor:

 • Frunzele devin galbene cu udare necorespunzătoare sau iluminare insuficientă.
 • Pe frunze apar pete albe când planta este menținută la temperaturi scăzute. Puteți scăpa de ele mutând ghiveciul într-un loc cald.
 • Dacă apar pete maronii, ele rearanjează și ghiveciul cu planta într-un loc cald și reduc cantitatea de udare și cantitatea de apă aplicată.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: