Caracteristicile cultivării anturiului acasă

Florile cu o nuanță aprinsă sau albastră cer atrag privirile, încântă și te fac să fugi la florărie pentru a cumpăra această frumusețe pentru creștere. Anthurium ocupă pe bună dreptate un loc de frunte printre plantele ornamentale. Aspectul său frumos nepământean, nuanțele strălucitoare și frunzele verzi strălucitoare și delicioase împodobesc interiorul camerei, înveseliți-vă.

A creste anthurium nu este ușor acasă, este o floare capricioasă care nu tolerează petele în îngrijire. Înainte de a achiziționa o tulpină sau un tufiș de anthurium gata făcut, ar trebui să vă familiarizați cu caracteristicile și nuanțele din îngrijirea, plantarea și creșterea unei plante.

Conţinut:

Caracteristicile structurii anturiului

Caracteristici ale structurii anturiei și ale istoriei de origine

Anthurium nu este ca alte plante ornamentale, frunzele și florile sale neobișnuite sunt principala trăsătură distinctivă:

 • Anthurium este un arbust mic de până la 1 m înălțime în sălbăticie și 50-60 cm în cultură.
 • Planta are frunziș superb de diferite forme - sculptate, ovale, în formă de inimă, alungite.
 • Frunzele sunt pieleoase, dense, lucioase, verzi suculente. Unele specii au dungi de culoare contrastantă, deschise sau argintii pe fundalul verde general al frunzei.
 • Sistemul rădăcină anthurium superficial.
 • Anthuriums înfloresc aproape tot timpul anului. Florile sunt cob, inflorescențele sunt aranjate dens și au o formă pătrată.
 • Urechea se ridică deasupra vălului, o frunză în formă de inimă care înconjoară inflorescența.
 • Cuvertura de pat are o culoare strălucitoare, ale cărei nuanțe variază de la roșu aprins, galben, verde, albastru la roz sau violet, negru.

Anthurium crește sălbatic în sudul Braziliei, America de Nord, Paraguay, Mexic, Antilele și nordul Argentinei. Aparține familiei Aroid și are aproximativ 900 de specii. Crește sub formă de tufiș, viță de vie sau iarbă.

Un alt nume pentru plantă este „floarea flamingo”.

Conform legendelor, anthurium dă putere jumătății puternice a umanității și este considerată o floare masculină din acest motiv. În phytodesign, anthurium este utilizat destul de larg, în ciuda finicky sale. Mai des planta este cultivată în sere și sere. Creșterea anturiului acasă este o adevărată provocare pentru o florărie, mai ales când vine vorba de un apartament.

Tipuri de anthurium

Tipuri de anthurium

Cultivarea cu succes a chipeșului sudic depinde în mod direct de speciile și varietatea alese de grădinar. Există unele plante care sunt aproape imposibil de crescut acasă, dar există și cele special concepute pentru acest lucru. Prin urmare, este important să înțelegem tipurile culturale de anthurium.

Acasă, puteți planta în siguranță o specie numită „înflorire”. Include următoarele soiuri:

 • „Scherzer” - frunzișul neobișnuit al plantelor atrage atenția. Pete sau puncte apar pe fundalul întunecat general al frunzei. Frunzele sunt dense, piele, strălucitoare. Lăstarii plantei sunt scurtați, lăstarii subterani sunt de remarcat pentru soi. Inflorescența este strălucitoare, galbenă sub formă de știuleț.Anthurium Scherzer atinge o înălțime de 50-60 cm.
 • "Andre" - frunzele acestei varietăți de anthurium înflorit sunt ovale, strălucitoare, piele, verde suculent. Inflorescența în formă de știulet este albă cu un voal roșu aprins, aprins. Planta atinge o înălțime de 70-90 cm, în funcție de condițiile de detenție.

Hibrizii acestui tip de anthurium au diferite nuanțe de cuverturi de pat - roz, albastru, violet sau chiar verde. Acasă, puteți crește și specia „liana”. Soiuri populare ale acestei specii:

 • „Majestic” este o plantă foarte arătătoare, cu frunze decorate cu vene deschise, de culoare măslinie. Verdele sunt mari, tendinoase, de o nuanță verde închis. Crescut datorită decorativității frunzelor.
 • „Cristal” - acest anturiu este interesant pentru culoarea frunzelor. Planta tânără are o nuanță purpurie, dar odată cu înaintarea în vârstă se transformă într-un verde închis. Venele plantei sunt argintii, arată foarte frumos.

Tipurile de anthurium frumos înflorite și asemănătoare lianelor vor încânta proprietarul casei, se pot adapta la condițiile apartamentului, cu condiția să fie îngrijite corespunzător. Cel mai adesea alege soiul „Andre” datorită culorii strălucitoare a cuverturii de pat și a varietății sale.

Condiții de creștere

Condiții de creștere

Anthurium iubește habitatele calde și umede. Condițiile de creștere ar trebui să fie cât mai apropiate de microclimatul pădurilor tropicale. Iluminatul este luminos, difuz. Lumina directă a soarelui nu ar trebui să cadă pe anthurium, altfel se va îmbolnăvi. În apartament, selectați direcția vestică sau estică a ferestrei. Anthurium poate supraviețui umbrei parțiale, adică așeza ghiveciul departe de fereastră. Deci, lumina directă a soarelui nu va cădea peste ea, iar radiatoarele în timpul iernii nu vor usca planta.

Temperatura aerului vara ar trebui să fie de 22 ° -25 °, iarna - cel puțin 18 °.

Solul trebuie să fie ușor, ușor acid, cu un drenaj bun. Aerul și umiditatea trebuie să pătrundă bine în pământ. Unele tipuri de anthurium, cum ar fi scoarța și cenușa de lemn din sol. Producătorii cu experiență recomandă adăugarea acestor ingrediente pe substrat.

Umiditatea interioară este de asemenea importantă - 70% -85%. Dacă indicatorul este mai mic sau mai mare, planta începe să doară. Respectarea acestei condiții este obligatorie. Aerul uscat într-un apartament în timpul iernii trebuie „umezit” cu ajutorul unor echipamente speciale sau prin pulverizare cu apă. Respectarea condițiilor de creștere va fi cheia pentru creșterea și dezvoltarea cu succes a anthuriumului. Va înflori aproape tot anul, bolile nu îl vor lovi, dar dăunători este puțin probabil să apară.

Reguli de plantare: pregătirea solului

 pregătirea solului

Înainte de a cumpăra un tufiș de anthurium gata, trebuie să pregătiți solul pentru acesta și să alegeți un ghiveci:

 • Recipientul este selectat mic, superficial și, de preferință, transparent. Adică puteți alege o oală pentru ambele orhidee... Trebuie să aibă găuri în fund și un palet.
 • Substratul este preparat din pământ cu frunze, turbă, nisip și humus. Raportul este 1: 1: 0,5: 2. Este recomandabil să adăugați cărbune în sol. Cărămida spartă sau argila expandată este turnată pe fundul recipientului ca drenaj. Mulți oameni adaugă bucăți de scoarță sau conuri de culturi de molid la sol.

Un tufiș cumpărat este transplantat imediat în sol proaspăt și într-un ghiveci nou. Butași sau seminte plantat primăvara pentru germinare. Trebuie remarcat faptul că semințele germinează pentru o perioadă foarte lungă de timp. Imediat dupa transplanturi planta este monitorizată și asigurată îngrijire.

Avem grijă corect de anthurium

Avem grijă corect de anthurium

Îngrijirea adecvată este cheia unei plante sănătoase și frumoase. Anthurium este capricios, nu tolerează curenții de aer și schimbările de temperatură. Orice abatere de la temperatura sau umiditatea prescrisă poate duce la îmbolnăvire.

Udare:

 • Anthurium trebuie udat în mod constant cu apă caldă și așezată.
 • Abundent udare recomandat în timpul înflorire - vara.
 • Solul trebuie să fie întotdeauna umed, dar nu ud și ud.
 • În perioada de odihnă, anturiul este udat mai rar.
 • Vara, se efectuează o procedură de stropire sau pulverizare la fiecare 5 zile.
 • Aerul din jurul florii este umezit în mod constant. Este important să nu lăsați coma de pământ să se revărseze sau să se usuce.

Pansamentul superior se efectuează la fiecare trei săptămâni în complexe îngrășăminte minerale sau organic... Aplicarea activă vara, iarna, hrănirea este oprită. Este important să nu exagerați cu complexe de azot. Anthurium răspunde bine la substanțele organice. Prima fertilizare se efectuează imediat după aterizare, o pauză de două săptămâni și reintroducere. Apoi sunt hrăniți la fiecare 3 săptămâni până în octombrie.

Un anthurium tânăr este transplantat în fiecare an în primăvară și o plantă adultă la fiecare 2-3 ani.

Dacă puteți vedea că rădăcinile au încurcat întreaga bucată de pământ, anthurium poate fi transplantat în alte perioade ale anului. Butașii înrădăcinați sunt transplantați primăvara. Transfer este necesar nu numai ca planta să aibă suficient spațiu pentru creștere, ci și pentru îmbogățirea solului. Solul se epuizează rapid. Acest lucru poate duce la o înflorire slabă sau la o creștere scăzută.

Metode de reproducere

Metode de reproducere

Anthurium este propagat folosind împărțind tufa, butași apicali, sămânță și lăstari laterali. Acestea din urmă sunt luate în cazul formării rădăcinilor aeriene pe ele.

Butașii sunt înrădăcinați într-un substrat pregătit pentru ei sau într-un drenaj umed - lut expandat.

Semințele de Anthurium se propagă foarte rar. Aceasta este o problemă delicată și necesită răbdare. Pentru a obține semințe, planta este polenizată artificial și se așteaptă să apară fructe - până la 12 luni. Fiecare boabe produce de la 2 la 5 semințe.

Indiferent de metoda de reproducere aleasă, cultivatorul trebuie să aibă răbdare și să aibă grijă de butași sau lăstari.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Cea mai frecventă boală a anturiului este antracnoza. Frunzele se usucă la margini și se sting. Dacă nu faceți nimic, planta poate muri. De îndată ce găsiți pete caracteristice, îndepărtați imediat frunzele și tratați-le. fungicide... O boală neglijată este dificil de vindecat.

Teaca, acarianul păianjen și afide... Paraziții sunt îndepărtați cu un tampon de bumbac umezit cu apă cu săpun. Planta este pulverizată cu apă cu săpun; în caz de daune grave, merită să recurgeți la insecticide, de exemplu, Actellik.

Este aproape imposibil să te protejezi de dăunători, deoarece ei iubesc exact mediul în care se dezvoltă anthurium - căldură și umiditate.

Principalul lucru este oprirea activității atât a paraziților, cât și a bolilor fungice în timp. Faptul este că prevenirea apariției dăunătorilor și a antracozei constă în ventilația sistematică a camerei, ceea ce nu îi place anthuriumului. Dacă faci un proiect, el poate muri. Dar gradul de înmuiere poate fi prevenit. Asigurați-vă că solul este moderat umed, nu ud.

Îngrijire adecvată, în timp util transfer, condițiile de creștere optime vor ajuta la creșterea anthuriumului sănătos, puternic și cu înflorire abundentă. Nu fi leneș, ai grijă de planta capricioasă și totul va funcționa!

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: